Spar Elite Opwijk pakt uit met een webshop op maat

Spar Elite Opwijk pakt uit met een webshop op maat

Gebruiksvriendelijk én gepersonaliseerd: Spar Elite Opwijk pakt uit met een webshop op maat

Om als buurtwinkel up-to-date te blijven, ben je best van alle digitale markten thuis. Dat hebben Lien en Stijn, zaakvoerders van Elite Spar in Opwijk, goed begrepen! Om de bestellingen van hun menu’s en charcuterieschotels vlot te laten verlopen, schakelde de supermarkt de hulp in van softwarespecialist Siteffect. Een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke webshop zowel voor klanten als voor Elite Spar zelf? Siteffect voldeed volledig aan de verwachtingen!

Van manueel bestellingen doorgeven…

Elite Spar is al sinds 1961 de gezelligste buurtwinkel in hartje Opwijk. Een kleurrijke versafdeling, een ruim gamma eigen merken, … Naast het klassieke supermarktaanbod staan er bij Elite Spar ook feestelijke menu’s en kraakverse koude schotels op het suggestiebord. Een extra service die gesmaakt wordt door klanten, maar ook heel wat logistieke en administratieve voorbereiding vergt, zo zegt zaakvoerder Lien.

“Al jaren zetten we de schouders onder charcuterieplanken, koud buffet en seizoensgebonden menu’s. Catering voorzien voor 1000 man? Met kerst of nieuwjaar voor ons standaard op de planning! Bestellingen nauwkeurig opnemen, bundelen en doorgeven aan het atelier is dan geen evidentie. Jarenlang noteerde ik alles op losse A4’tjes in de winkel, die ik nadien manueel ingaf in ons programma. Een tijdrovende taak waar geregeld wat foutjes inslopen… Ons bestelsysteem was dringend aan een update toe!”

… naar een webshop op maat én op smaak! 

Zo gezegd, zo gedaan. Elite Spar besloot dat het tijd was voor een webwinkel op maat en klopte aan bij Siteffect voor de concrete realisatie. Hoog op de prioriteitenlijst? Een online shop met hoge gebruiksvriendelijkheid, zonder twijfel!

“Zelf zijn we absoluut niet thuis in ICT, laat staan in het ontwikkelen van een gepersonaliseerde webshop. Een ervaren IT-partner was dus meer dan welkom! Eerst waren er nog een aantal andere webshopbouwers in de running, maar dankzij de vlotte, vriendelijke manier van werken, besloten we met Siteffect in zee te gaan. Een slimme zet, want Olivier ontwierp de webwinkel precies zoals we hem voor ogen hadden: eenvoudig, efficiënt en volledig aangepast aan onze manier van werken.”

Professionele webshop laten maken: inspirerend en intuïtief

Naast de optimale gebruikservaring, zorgde Siteffect voor een perfecte match met het unieke productaanbod van Elite Spar. Bladeren, selecteren, personaliseren en betalen: klanten loggen eenvoudig in, scrollen door de bestelpagina en duiden binnen de bestaande menu’s hun favoriete voor- en hoofdgerecht aan.

Liever bestellen in de winkel? Geen probleem! Via hun iPad geeft het Spar-personeel elke bestelling vlot door. Nadien worden de orders vertaald in een transparant productoverzicht en logistieke lijst waar Spar meteen mee aan de slag kan.

“Sinds de webshop staan de bestellingen in rechtstreekse verbinding met ons atelier. Superhandig, want zo weten we perfect hoeveel gerechten er moeten worden klaargemaakt en wat er moet klaarstaan voor welke klant. Scampi of varkenshaasje, het aantal aperitiefhapjes en liters soep, … Elk order drukken we op handige etiketjes en geven we hypernauwkeurig door aan de keuken. Bestellingen bolwerken ging nog nooit zo vlot!”

 

Meer overzicht, minder foutenmarge: dankzij de webshop van Siteffect werken we nóg sneller en nauwkeuriger. Klanten bestellen makkelijk van thuis, betalen veilig online en halen nadien hun bestelling op in onze winkel. En als er technische issues zijn, is Olivier maar één mailtje verwijderd van een snelle oplossing. Wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking!

Lien Abbeloos

Zaakvoerder, Elite Spar Opwijk