Prijsmonitoring met FileMaker Spider 2.0

Prijs monitoring met FileMaker Spider levert inzicht in uw concurrentiepositie | Prijs monitoringsysteem

Wie zijn product sterk in de markt wil zetten, doet dit best aan de hand van een nauwkeurig marktonderzoek en stevige concurrentieanalyse. Een punctuele prijzenpolitiek, waarbij prijzen worden afgetoetst aan die van de concurrent, mag dan niet ontbreken. Met behulp van de Spider applicatie in FileMaker, ontwikkelde Siteffect een hoogtechnologisch prijsmonitoring systeem voor de webshop van FOL, bedrijf gespecialiseerd in hifi, multimedia en digitale apparatuur.

FileMaker Spider: verkoopprijzen screenen, strippen en scherpstellen

Prijsmonitoring vraagt om een slim systeem dat de volatiele, concurrentiële prijssetting van tal van artikelen op vaste basis screent. Het Spiderprogramma geschreven in FileMaker is een data applicatie waarin ondernemers hun productassortiment verzamelen en de prijzen linken aan die van de concurrent. Concreet? Door een eenvoudige URL insert voegt de klant de link van vergelijkbare webshops toe aan de applicatie. De Spider wordt geactiveerd, scant de concurrent op wekelijkse basis en filtert de verkoopprijzen uit de relevante pagina’s. Doelgerichte spionage mét succes, want door een recurrente screening krijgt u als ondernemer een scherp inzicht in uw concurrentiepositie.

Datarapportering met een plus

De prijsmonitoring tool bestaat uit verschillende tabellen met indicatieve kleurencodes. Aankoopprijzen, marktprijzen, verkoopprijzen, minimummarges, … Alle data verschijnen nauwkeurig naast elkaar en creëren een instant overzicht van uw concrete concurrentiepositie. De Spider vergelijkt, duidt prijsschommelingen aan met een pijl omhoog of omlaag en geeft de laagste prijs weer in een groen. Om de prijswijzer consequent in te zetten in de hele onderneming, geeft de Spider alle prijzen visueel weer in het fysieke kassasysteem van de winkel. Een één op één vertaalslag voor een hands-on prijsrapportering.

Spider 2.0 prijsmonitoring: autofollow voor ultiem gebruiksgemak

Waar het prijsmonitoringsysteem ontwikkeld werd met het oog op screenen, analyseren en vergelijken van tastbare data, breidde het programma haar applicatiemogelijkheden recent uit. Het eerste systeem volgt de concurrentie op de voet, waarna de eindgebruiker finaal beslist of de prijsaanpassing ook effectief doorgevoerd wordt. De tweede, vernieuwde versie tilt het gebruiksgemak naar the next level en volgt automatisch de laagste prijs, ongelimiteerd naar boven toe en ten laagste tot de minimumgrens die de user zelf instelt. Resultaat? Monitoreren, berekenen én aanpassen in een handomdraai. Handig!

Meten is weten. Het internet bevat heel wat data waarmee je je concurrentiepositie significant kan verscherpen. Met de prijsmonitoring applicatie ontwikkelden we bij Siteffect een intelligente tool die alle relevante gegevens verzamelt en strategisch inzet. Puur development op maat, dat we met plezier uitrollen naar andere bedrijven.

Olivier Troch, Siteffect

De aanbevolen verkoopprijs die leveranciers doorgeven, wordt online vaak niet gerespecteerd. Populaire webshops zoals Coolblue laten hun prijzen graag zakken om snel en veel te kunnen verkopen. Tegenwind bieden aan grote spelers is dan geen evidentie! De prijsmonitoring die Siteffect voor ons ontwikkelde, laat toe om andere prijzen te spideren en onze prijssetting flexibel aan te passen, mét behoud van een minimumgrens. Zo zijn we niet alleen een stabiele serviceleverancier, maar dingen we als kleine kmo ook mee naar een sterke concurrentiepositie op de audiovisuele markt.

Vanessa, FOL