Wat kost een website?

De kostprijs van een website: even complex als de montage zelf

“Hoeveel kost een website?”; het moet zowat de meest gestelde vraag zijn in onze branche. Het is ook één van de weinige vragen die we niet eenduidig kunnen beantwoorden. Spreken over de kostprijs van ‘een website’ is namelijk onbegonnen werk. Bekijk het als de aanschaf van een wagen.

Tientallen factoren en voorkeuren bepalen hoeveel je uiteindelijk zult besteden, denk aan: omvang, snelheid, gebruiksgemak, comfort, opties… stuk voor stuk cruciale aspecten die de prijs bepalen als je een website wil laten maken. Je autodealer zal je niet zomaar even kunnen onthullen hoeveel ‘een auto’ kost, net zoals je webdesigner je dus dat pasklare antwoord schuldig moet blijven tot één en ander is uitgeklaard.

Jouw website-prioriteitenlijst

Voor we de kostprijs van jouw website concreet maken, is het belangrijk dat we weten wat voor site jij nodig hebt.

Net als een wagen is een website, zeker voor professionele doeleinden, een visitekaartje. Het is ook de plek waar je veruit het grootste deel van je prospects verwelkomt. Je gaat dus maar best doordacht te werk. Welke vragen moet je jezelf stellen? We trekken de vergelijking met een auto nog even door:

 • Welke orde van grootte heb je nodig?
 • Wat voor hardware én software moet er ‘onder de motorkap’? Is snelheid extra belangrijk?
 • Hoe wil je je website aankleden? Vlot, sportief, exclusief, zakelijk…?
 • Wil je vlot zelf kunnen finetunen? Of blijft je website lang onveranderd?
 • Welke opties mogen er niet ontbreken? Webshop, Social media integratie, interactie met bezoekers…?
 • Hoeveel wil/kan je besteden?

Uiteraard is bij Siteffect een meer dan comfortabele mate van snelheid, responsiviteit, uitstraling en flexibiliteit de norm, maar jouw keuzevrijheid blijft het hoogste goed.

De kostprijs van een website ontleed

Onze ervaren monteurs/webdevelopers staan garant voor jouw doeltreffende website op maat. We verduidelijken graag even de belangrijkste prijsbepalende elementen die antwoord geven op de vraag: “Hoeveel kost een website?

 • ‘Onder de motorkap’: wat voor webhosting heb je nodig? Welke server en/of cloudbased oplossing voldoet voor jouw doelstelling? Siteffect selecteert voor (en met) jou de meest efficiënte keuze, rekening houdend met je budget.
 • CMS: het ‘chassis’ van jouw website. De keuze aan Content Management Systemen is breed: WordPress, Drupal, Joomla, Magento, OpenCart… Tijdens een diepgaande, maar uiterst vlotte kennismakingsronde helpen we je bij het selecteren van jouw perfecte frame. Elke optie heeft immers een andere financiële consequentie.
 • In- en aankleding: visuele stijl (webdesign), ‘tone of voice’ en SEO zijn bepalend voor responsiviteit en optimale conversie. Met de juiste copywriting beroer je exact de snaren die jouw doelgroep aanzetten tot de actie die jij voor ogen hebt. Dit alles passen we in een visueel kader dat bekoort én uitnodigt tot verder lezen. Uiteraard spreken we met een uitgekiende SEO-strategie ook de zoekmachines aan, zodat al dit fraais doelgericht het juiste publiek bereikt. Hoe ver we hierin gaan? Your call…
 • Opties: zijn enkele opties onmisbaar om jouw doelen te bereiken? Bij Siteffect voorzien we je webstek van alle mogelijke extra’s: webshop, social media integratie, mailhosting… Bij ons kan je terecht voor een basismodel, een full option en alles daartussenin.
 • De omvang/grootte: het is logisch dat meer pagina’s, content en diepgang hun weerslag hebben op de prijs. Een Smartje kost tenslotte ook minder dan een Audi Q8.

Eén ding verzekeren we je: bij Siteffect maken we je website helemaal op maat. Iedere website is dus een onversneden Exclusive.