De coaches van Samskara zochten én vonden hun inspirerende website bij Siteffect

Coaching- en trainingsplatform Samskara klopte aan bij Siteffect voor een nieuwe website op maat. Het ontwikkelingsproces van hun oude website in 2011 was duidelijk goed bevallen. Inzichten groeien, geesten rijpen en ook de context verandert permanent: tijd dus om een webstek te creëren die de huidige missie, visie en stijl optimaal uitdraagt en beveiligt.

De huisstijl van een veelzijdige kennisverspreider

De actieradius van Samskara is breed: van individuele empowermentsessies tot groepstrainingen voor CEO’s en alles daartussenin. De lijst van kernwaarden is helder en uitgebreid. Een bloemlezing: zelfontplooiing, interactie, dynamiek, … Inspiratie genoeg dus om een huisstijl te ontwikkelen die Samskara als kennisverspreider alle eer aandoet en de doelgroep meteen gastvrij verwelkomt.

Alles begint met jouw uitgekiende logo ontwerp

Een visuele dialoog met de klant, via de website

De grootste uitdaging lag in de terechte vraag vanuit Samskara om vooral het visuele te laten primeren. In een aangenaam, maar intens gezamenlijk proces kreeg een uiterst solide visuele huisstijl vorm. Tegelijk is deze website ook responsief, dynamisch en levend, net zoals het bedrijf zelf.

Het resultaat mag er zijn: elegant glijdende foto’s, energieke lay-out en scherpe schema’s vinden een balans waarin de bekrachtigende boodschap tot leven komt. Mede dankzij het door henzelf aangereikte beeld- en tekstmateriaal wordt ook de consistentie optimaal bewaakt.

Jouw concept, mét SEO in een gefinetunede webontwikkeling?

Specifieke eisen, een specifieke aanpak

Een belangrijke vraag was de integratie van een interactieve blogpagina en een overzichtelijke eventkalender. Beiden werden voor deze website op maat uitgewerkt en kregen een prominente plek in het geheel.

Voor een levend verhaal als dat van Samskara blijkt onze vertrouwde, interactieve aanpak een grote meerwaarde. Siteffect blijft ondersteuning aanbieden en zorgde proactief voor e-learning, bijvoorbeeld via video’s die gedetailleerd uitleggen hoe blogartikels worden geplaatst. Standaard integreren we ook Google Analytics om gevat in te spelen op iedere nieuwe ontwikkeling.

De conversie en positieve feedback zijn voor Samskara, de gepaste trots delen we met hen.